Kristi Kongi

1985, Tallinn

N. 2010

Õli, lõuend. 130 x 150 cm (raamimata)
hind 1 535


Kristi Kongi "N"

Kristi Kongi



Mina ennast kunstiga tegeledes küll ainult naisena ei määratle. Tähendab see ei ole esmatähtis nüüd küll mitte. Ma tean, et olen naine, mulle meeldib olla naine ja naiselik ning minu arust ei pea see nõudma mingit erilist äramärkimist. Minu jaoks jagunevad kunstnikud pigem võibolla omaduste järgi. Ja selle järgi, et sarnased tüübid hoiavad ikka rohkem kokku ja tunnevad omakeskis end hästi. Näiteks ma tunnen suurt tõmmet eriti tundlike ja õrnade, samas tugevate ja emotsionaalsete kunstinatuuride juurde. Ma tunnen kohe erilist soojust ja vajadust olla selliste natuuridega koos. Ja sellel ei ole vahet, kas tegemist on naise või mehega. Ka meessoost kunstnikud võivad olla ülitundlikud ja õrnad.

Minu jaoks ongi just kunst see koht, kus pole vajadust end määratleda kindla soona. Kunstis on nii palju muid asju, mille pärast üldse luua.



Arvan, et tänapäeva ühiskonnas on kõige kirjusus nii suur, et tihti näitusi vaadates ei saa aru, kas tegemist on nais-või meeskunstnikuga. Võibolla olen ise praegusel hetkel liiga neutraalseks muutunud. Kuigi ei saa nüüd ainult seda ühte asja väita, mõnel korral on mul olnud tunne, et naised oma väljenduslaadis palju jõulisemad ja julgevad rohkem emotsioone välja näidata.





Milliseid assotsatsioone tekitab Sinus väljend “Girl Power”.



"Girl Power" tähendab minu jaoks midagi jõulist. Samas leian selle väljendiga kergelt multikalikke seoseid. Naised / tüdrukud näitavad ja teevad ära.

Ost ja broneerimine

Esinemine oksjonitel

Esinemine näitustel

N
Kristi Kongi
N
2010. Õli, lõuend 130 x 150 cm (raamimata)
Kari Bie Erenurm, Merike Estna, Sirli Hein, Stina Kasemägi, Alice Kask, Kristi Kongi, Eda Lõhmus, Maarit Murka, Marta Stratskas, Maris Tuuling, Karin Allikas ArtDepoo 01.12.2010-15.01.2011

<tagasi