Uudised

Uudised

880.t1.jpg SIIM-TANEL ANNUSE MAALID MAAKRI KVARTALIS

Haus Galerii poolt kureeritavates ruumides Maakri Kvartali (Maakri 19/21, Tallinn) fujaees ning konverentsisaalis on eksponeeritud valik Siim-Tanel Annuse viimase perioodi maale.

Eesti kunstimaastikul elava klassiku Siim-Tanel Annuse teostes on kesksel kohal stiihiad, jõujooned loodusnähtuste taga, kosmilised ja mikroskoopilised sündmused, mis lõuendile suurendades võimenduvad haaravateks ja dünaamilisteks faktuuri- ja värvirütmideks.

loe lähemalt

879.t1.jpg JUSS PIHO NÄITUS LÄBI KAHE KORRUSE - ÜLEVAL JA ALL - JA ERR KULTUURIUUDISTES

Juss Piho uus näitus Haus Galeriis on pälvinud juba palju positiivset tähelepanu kõigilt külastajatelt - nii kunstisõpradelt kui ERR-i kultuuriuudistelt. Vaata fotosid näitusesaalist ning filmiklippi, kus teoseid tutvustavad kunstnik ise ning Haus Galerii kuraator Piia Ausman - SIIT.

Juss Piho näituse pealkiri „Üleval ja all“ muutub mitmetähenduslikuks - Piho teosed on eksponeeritud läbi galerii kahe korruse saalide, kutsudes vaatama nii üles kui alla – sinna kuhu pilk viib, et kogeda inspiratsiooni mõõtmatut olemust ning sinna kus tajuda materialiseeruva maailma keset ja ideede gravitatsiooni.

Näitus jääb avatuks kuni 1. märtsini 2022.

Loe näitusest lähemalt ja vaata kõiki teoseid SIIT.

loe lähemalt

873.t1.jpg R. UUTMAA JA R. SAGRITSA AKVARELLID ONLINE OKSJONIL

Haus Galerii on aina aktiivsemalt käivitamas online kunstimüügi ja kunstioksjonite keskkonda onlinearthaus.com, kuhu lisame töödevalikuid nii teemade, autorite kui tehnikate kaupa. Hetkel oleme koostanud arvult intiimse ent väärika valiku meie vanema perioodi kunstnike akvarellidest, sealhulgas viimasel ajal oksjonite kontekstis populaarsete autorite ning nimekaimude Richard Uutmaa ja Richard Sagritsa tööd. Vaata valikut ja loe autoritest lähemalt SIIT 

loe lähemalt

872.t1.jpg FOTOGALERII- VAADE JAANIKA PEERNA NÄITUSESAALI

New York'is elav ja töötav kunstnik Jaanika Peerna avas hiljuti Haus Galerii uues näitusesaalis ekspositsiooni, mis on pühendatud tema viimase aja olulisimale teemale kunstis - jäämägede sulamine. Näituse jäädvustas fotokaameraga Nando Grancelli, loomaks meeleolusid ja andmaks võimalust töödesügavusse pilku heita ka neil, kes galeriisse tulla ei saa. Näitus on avatud kuni 29.jaanuar.

Loe näitusest lähemalt ja vaata teoseid SIIT 

 

 

 

loe lähemalt

864.t1.jpg UUS NÄITUS - JAANIKA PEERNA " LOHTUSEKS..."

Armsalt lumises vanalinnas jalutades astuge läbi ka meie uuelt näituselt "Lohutuseks..."- avatud jaanuari lõpuni.

Jaanika Peerna suuremõõtmelised teosed kutsuvad mõtisklema ning mõjuvad samas meditatiivselt, lastes pilgul mööda voogavaid vorme rännata ja piltidelt kaugemalegi vaadata...
Samaaegselt väljapanekuga Haus Galeriis on Kirjanike Maja musta laega saalis võimalik näha kunstniku skulpturaalset seinainstallatsiooni “Sulamise üksindus,” millel näituseteostega vägagi lähedane side.
Jaanika Peernal on ka valminud raamat "Glacier Elegies," mida võimalik galeriis uudistada ning soetada!

Loe lähemalt SIIT
 

loe lähemalt

854.t1.jpg VAADE NÄITUSE SAALI - VIKTOR SINJUKAJEV

Haus Galerii tähistab kunstnik Viktor Sinjukajevi 80 juubelit ülevaatenäitusega tema loomingule. Eksponeeritud on nii autori varased teosed tema õpinguaegadest, kui märgilised plakatite kavandid, mis nii tollaseid poliitilisi kui kultuursündmusi kajastasid, ent samuti konseptuaalsed maalid Lasnamäe paneelidega, mis on vaieldamatult märkimisväärsed teoseid kogu autori ja ka eesti kunsti loomingus. Vaata fotosid näitusesaalist ja loe ekspositsioonist lähemalt SIIT 

loe lähemalt

852.t1.jpg Aplaus Ilule! Nina DoShe maalid ja tekstiilid näitusel

Haus Galerii avab reedel 3. septembril keldrisaalis Nina DoShe maalide ja tekstiilide näituse, mis on kantud ilust ja naiselikkusest. Nina on Ukraina juurtega kunstnik, kes elab Eestis, kus ta lõpetas ka Tallinna Kunstiakadeemia, juba viimased kuus aastat. Tema peenekoeline ja tundlik looming on tõestuseks sellele, et traditsiooniline maalikunst oma kõige ehedamas kvaliteedis ei ole pildilt kadunud ning ilusad ideed, kompositioonid ja mõtted saavad olla kellegi järjepidevaks ideaaliks. Loe lähemalt SIIT 

 

loe lähemalt

850.t1.jpg OKAS JA MÄETAMM?! ONLINE OKSJON

Mis ühendab Evald Okast ja Marko Mäetamme?

Haus Galerii esitab kunstipublikule väljakutse otsida  paralleele kahe pealtnäha nii erineva kunstniku graafikaloomingus. Esitleme valikut mõlema autori varajastest teostest meie online näitus-oksjonil meie interneti oksjonite ja kunstimüügi keskkonnas www.onlinearthaus.com 

Oksjon "Okas ja Mäetamm" on pakkumisteks avatud 15.08 - 15.09. 2021. Huvi korral, saate teoseid enne ostuotsust näha originaalis Haus Galeriis, Uus 17, Tallinna vanalinnas. Osaleja, kes on oksjonile registreerunud, saab teha pakkumis koheselt. (Registreeru SIIN) Pakkumisi saab teha ja jälgida nimetatud kuu aja jooksul. Viimase konkureeriva pakkumise tegemise aeg on 15. septembril kell 21.00 õhtul. 

 

loe lähemalt

842.t1.jpg UUS NÄITUS - IVIKA LUISK MAAKRI KVARTALIS

Uuel suvisel näitusel Maakri Kvartalis (Maakri 19/21) on eksponeeritud valik kunstniku Ivika Luisu viimase viie aasta jooksul maalitud teoseid, mida iseloomustab järjepidevalt tema isikupärane laad. Suured formaadid, julge värvikäsitlus, selged ja puhtad vormilahendused on samavõrd tuntud headuses ka sisuliselt: inimlik soojus, tasakaal suhtes loodusega ja sisemine harmoonia. Loe lähemalt ja vaata pilte SIIT.

loe lähemalt

831.t1.jpg SIRJE PETERSENI POEETILINE "PUNANE NIIT"

Haus Galeriis on alates 12. maist avatud Sirje Peterseni uus näitus "Punane niit," mille läbivaks jooneks on figuratiivsetel ning abstraktsetel maalidel poeetiliselt figureeriv, justnimelt - punane niit. Näitus jääb avatuks 12. juunini igapäevaselt E - R 11 - 18 ja L 11 - 16

Loe näitusest lähemalt SIIT.

Kohtumiseni näitusel!

loe lähemalt

793.t1.jpg HARULDANE SOOSTER ONLINE ARTHAUS OKSJONIL

Ülo Soosteri graafiliste teoste oksjonile Online Arthaus keskkonnas on lisandunud rariteetne monotüüpia 1947. aastast. "Akt Hiiumaal" on mänguline ning kujuneva kunstniku omamoodi vaimukas interpretatsioon suvevaheajast põldude vahel. Teose käsitluses on järk-järgult näha Soosteri vormiotsinguline, veidi sürrealistlik joon.

Haruldase teose lisandumisega on Ülo Soosteri teoste oksjon pikendatud 22. märtsini!

loe lähemalt
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15