Uudised > KURAATORI TUUR HAUS GALERIIS - EERO EPNER

KURAATORI TUUR HAUS GALERIIS - EERO EPNER

982.t2.jpg

EESTI MAALIKUNSTI KLASSIKA

Kodumaa loodus, linnad ja inimesed 1900-1945

Kunstiloolane ja kuraator Eero Epner tutvustab Haus Galeriis esmaspäeval 6. märtsil kell 18.00 juba veebruari keskel avatud publikumenuka näituse tagamaid ja kunstiloolisi ilminguid.  Näitus eksponeerib ligi 60 suurepärast maali kahest anonüümsest erakollektsioonist ning jääb avatuks kuni 13. märtsini 2023.

Autoritest on näitusel esindatud Konrad Mägi, Villem Ormisson, Kristjan Raud, Richard Uutmaa, Eerik Haamer, Lepo Mikko, Johannes Võerahansu, Nikolai Triik, Paul Burman, Ado Vabbe ja paljud teised. Maalid jõuavad publiku ette sellemahulise näitusena esmakordselt, luues ootamatuid ja suurepäraseid sissevaateid siinsesse kunstilukku ning annavad tunnistust meie erakogude kõrgest kunstilisest tasemest.

Nii selle näituse teosteomanikega kui paljude teiste kunstikollektsionääridega on Haus Galerii töötanud tänaseks juba aastakümneid täheldades tihti kogujate tagasihoidlikkust, ent samas siiski alatist  valmisolekut oma teoseid avalikkuse ette tuua, olgu nendeks muuseumide näitused või siinkohal eragalerii initsiatiiv. 

Käesolev näitus annab sisuka võimaluse ülevaatlikult jälgida mitmete Eesti ajaloos oluliste ja tihti ka dramaatiliste sündmuste peegeldumist kunstis: olgu selleks Teise maailmasõja aegsed meeleolud või sealsamas kõrval idüllilised linnamiljööd Tallinnast ning mujalt. 

VAATA TEOSEID JA LOE KURAATORITEKSTI SIIT

NB! Oled oodatud osalema kuraator Eero Epneri ja Haus Galerii asutaja Piia Ausmani poolt võõrustatud kuraatorituuril. Ürituse parema ettevalmistuse huvides anna oma tulekust eelnevalt teada: haus@haus.ee

 

< tagasi