Auction > Past > Haus Gallery

Haus Gallery 28.04.2009 15:50

HAUS GALLERY XXIV ART AUCTION 2009 spring

On April 28th, at 6 PM in Haus Gallery

< back
Rügeni maastik
1. Eugen Gustav Dücker Rügeni maastik 1869. oil on canvas 54.5 x 85 cm (framed) Starting price 19 813 Final price
(sold)Lilled
2. Paul Sepp Lilled 1897. oil on canvas 49.5 x 40 cm (not framed) Starting price 4 666 Final price 4 666
Kalurid rannal
3. Gregor von Bochmann Kalurid rannal 1890-1900. oil on canvas 76 x 101 cm (framed) Starting price 21 730 Final price
Kündja
4. Gregor von Bochmann Kündja 1900-1910. oil on wood 66 x 54 cm (framed) Starting price 7 989 Final price
Figuurid linna foonil
5. Ado Vabbe Figuurid linna foonil 1913. inc, coloured pencil km 19.5 x 25.5 cm (framed) Starting price 895 Final price
Vana aed
6. Nikolai Triik Vana aed 1915. oil, canvas on cardboard 63.3 x 81 cm (not framed) Starting price 59 438 Final price
Kündjad
7. Andrei Jegorov Kündjad 1915-1920. tempera on cardboard 24 x 28.5 cm (framed) Starting price 2 429 Final price
(sold)Naise portree ornamentide taustal
8. Eduard Wiiralt Naise portree ornamentide taustal 1922. etching plm 24.2 x 15.7 cm (framed) Starting price 1 342 Final price 1 342
(sold)Daam sohval
9. Eduard Wiiralt Daam sohval 1922. dry point plm 18 x 25.5 cm (not framed) Starting price 767 Final price 1 374
(sold)Varakevad
10. Konstantin Süvalo Varakevad 1920-1925. oil on cardboard 67 x 84 cm (framed) Starting price 4 666 Final price 6 902
Klooster vanas Serbias
11. Aleksander Möldroo Klooster vanas Serbias 1930. monotype lm 29 x 34.5 cm (framed) Starting price 895 Final price
(sold)Rakvere
12. Ernö Koch Rakvere 1930. coloured pencil lm 28 x 38.2 cm (framed) Starting price 383 Final price 383
(sold)Pärnu
13. Ernö Koch Pärnu 1931. sepia lm 33.2 x 25.1 cm (framed) Starting price 383 Final price 671
(sold)Pärnu rand
14. Ernö Koch Pärnu rand 1931. sepia lm 33.2 x 25.1 cm (framed) Starting price 383 Final price 447
Käed
15. Erich Pehap Käed 1930-1935. charcoal, paper vm 48.7 x 45.6 cm (framed) Starting price 511 Final price
Absindijoojad
16. Eduard Wiiralt Absindijoojad 1933. wood-cut plm 21.3 x 15.8 cm (framed) Starting price 1 853 Final price
Tualett
17. Arkadio Laigo Tualett 1935. wood-cut km 19 x 13.5 cm (framed) Starting price 575 Final price
(sold)Tallinna vaade
18. Ernö Koch Tallinna vaade 1936. dry point plm 26.8 x 31.5 cm (framed) Starting price 320 Final price 320
(sold)Lapsed
19. Eduard Wiiralt Lapsed 1937. lino-cut plm 24.5 x 24.7 cm (framed) Starting price 1 853 Final price 1 981
(sold)Lamav tiiger
20. Eduard Wiiralt Lamav tiiger 1937. vernis-mou plm 29.8 x 39.8 cm (framed) Starting price 4 921 Final price 5 624
(sold)Maastik Pariisi lähistel
21. Eduard Wiiralt Maastik Pariisi lähistel 1937. eau forte plm 33.5 x 44.7 cm (framed) Starting price 1 853 Final price
Toolse varemed
22. Johann Naha Toolse varemed 1942. woodcut km 23.6 x 31.8 cm (framed) Starting price 447 Final price
Varakevadine mets (pöördel teos nr. 24)
23. Johannes Võerahansu Varakevadine mets (pöördel teos nr. 24) 1940-1945. oil on canvas 46 x 55 cm (framed) Final price
Valged lilled purgis (pöördel teos nr. 23)
24. Karl Pärsimägi Valged lilled purgis (pöördel teos nr. 23) 1930-1940. oil on canvas 55 x 46 cm (framed) Starting price 6 199 Final price
(sold)Hiiumaa
25. Ülo Sooster Hiiumaa 1940-1950. oil on plywood 28 x 41 cm (framed) Starting price 1 726 Final price 1 726
(sold)Linnavaade
26. Endel Kõks Linnavaade 1944. monotype km 35 x 49.3 cm (framed) Starting price 959 Final price 959
(sold)Maastik
27. Julius Gentalen Maastik 1947. oil, canvas 54.5 x 67.5 cm (framed) Starting price Final price
(sold)Tütarlaps klaveri taga
28. Aleksander Normak Tütarlaps klaveri taga undated. pencil vm 35 x 42 cm (framed) Starting price 511 Final price 511
Natüürmort vihmavarjuga
29. Silvia Leitu Natüürmort vihmavarjuga 1949. watercolor vm 51.6 x 47.8 cm (framed) Starting price 1 662 Final price
Harjutussaalis
30. Silvia Leitu Harjutussaalis 1950-1960. watercolor vm 27.2 x 68.3 cm (framed) Starting price 1 150 Final price
(sold)Lambakarjused
31. Karl Burman (seenior) Lambakarjused 1950. watercolor, gouache vm 27.2 x 39.3 cm (framed) Starting price 767 Final price 767
Uus Elu I (Raikküla maastik)
32. Johannes Võerahansu Uus Elu I (Raikküla maastik) 1951. pencil km 21.5 x 34.5 cm (framed) Starting price 575 Final price
Uus Elu II (Mootorsaag)
33. Johannes Võerahansu Uus Elu II (Mootorsaag) 1951. pencil km 19.3 x 30 cm (framed) Starting price 575 Final price
(sold)Toompea
34. Vladimir Bogatkin Toompea 1952. litograph km 35 x 26 cm (framed) Starting price 383 Final price 383
(sold)Mollösundi vaade
35. Eerik Haamer Mollösundi vaade 1950-1955. oil on canvas 64 x 97 cm (framed) Starting price 4 282 Final price 4 282
(sold)Meri
36. Richard Uutmaa Meri 1952. oil on cardboard 49.5 x 70 cm (framed) Starting price 3 579 Final price 3 963
(sold)Karepa sild
37. Eduard Einmann Karepa sild 1953. oil on cardboard 34.7 x 49.5 cm (not framed) Starting price 895 Final price 895
(sold)Pärnu (Jäätisemüüjad)
38. Nikolai Kormašov Pärnu (Jäätisemüüjad) 1953. oil on cardboard 23 x 19.7 cm (framed) Starting price 831 Final price 959
(sold)Pärast lüpsi
39. Viktor Karrus Pärast lüpsi 1956. oil on canvas 130 x 210 cm (framed) Starting price 3 451 Final price 6 711
(sold)Natüürmort valge lauaga
40. Lepo Mikko Natüürmort valge lauaga 1956. oil on canvas 60 x 73 cm (framed) Starting price 3 579 Final price 4 282
Paadisadam
41. Olev Soans Paadisadam 1957. dry point plm 43.7 x 32 cm (framed) Starting price 447 Final price
Paadimaja
42. Abel Lee Paadimaja 1958. ink printing lm 22.6 x 24.5 cm (framed) Starting price 224 Final price
Vana Tallinna panoraam
43. Ernst Kollom Vana Tallinna panoraam 1958. wood engraving plm 21.4 x 25.2 cm (framed) Starting price 320 Final price
(sold)Põllulilled
44. Märt Bormeister Põllulilled 1958. oil on canvas 24 x 33 cm (framed) Starting price 575 Final price 799
Vanalinna tornid
45. Richard Kaljo Vanalinna tornid 1958. lino-cut km 31 x 30.3 cm (not framed) Starting price 671 Final price
Saadjärve maastik
46. Kalju Nagel Saadjärve maastik 1959. oil, canvas on cardboard 48.5 x 68 cm (framed) Starting price 1 214 Final price
(sold)Etüüd saare kalasadamast
47. Valdemar Väli Etüüd saare kalasadamast 1960. oil on cardboard 33 x 46 cm (framed) Starting price 767 Final price
Tartu kivisild
48. Richard Kaljo Tartu kivisild 1960. wooden engraving km 18.5 x 22.5 cm (framed) Starting price 320 Final price
(sold)Lapsed
49. Evald Okas Lapsed 1960. litograph km 18.5 x 21.2 cm (framed) Starting price 447 Final price 447
(sold)Männid
50. Richard Sagrits Männid 1962. lino-cut km 29.5 x 16.4 cm (framed) Starting price 224 Final price 224
Võrgupuhastajad
51. Concordia Klar Võrgupuhastajad 1962. lino plm 31 x 44.5 cm (framed) Starting price 320 Final price
(sold)Rand Põhja - Eestis
52. Richard Uutmaa Rand Põhja - Eestis 1962. oil on cardboard 31.3 x 41 cm (framed) Starting price 1 342 Final price
Tee Treimani randa
53. Esther Roode Tee Treimani randa 1962. oil on cardboard 47.5 x 59 cm (framed) Starting price 767 Final price
Laeva remont
54. Evi Tihemets Laeva remont 1963. coloured litograph km 45.5 x 59 cm (framed) Starting price 320 Final price
Electronics XXXVI
55. Endel Kõks Electronics XXXVI 1963. mixed media km 55 x 46 cm (framed) Starting price 959 Final price
(sold)Geiša
56. Evald Okas Geiša 1963. oil on canvas 73 x 59 cm (framed) Starting price 4 026 Final price
Vaikelu seentega
57. Märt Bormeister Vaikelu seentega 1963. monotype 38 x 55 cm (framed) Starting price 767 Final price
(sold)Alpikannid
58. Magda Bormeister Alpikannid 1964. monotype km 31 x 26 cm (framed) Starting price 447 Final price 447
Kalatraalerid rannal
59. Märt Bormeister Kalatraalerid rannal 1964. oil on cardboard 49.7 x 70.5 cm (framed) Starting price 1 726 Final price
Karepa sild
60. Richard Sagrits Karepa sild 1964. oil on cardboard 49 x 69.5 cm (framed) Starting price 1 150 Final price
(sold)Hommik äärelinnas
61. Henno Arrak Hommik äärelinnas 1964. lino-cut km 40.5 x 35.5 cm (framed) Starting price 320 Final price
Petseri
62. Jüri Arrak Petseri 1964. mixed media lm 41.5 x 55.3 cm (framed) Starting price 831 Final price
(sold)Lõuna-Eesti maastik
63. Olav Maran Lõuna-Eesti maastik 1964. oil on paper vm 40 x 47 cm (framed) Starting price 575 Final price 575
(sold)Emajõe luhal
64. Nigul Espe Emajõe luhal 1965. watercolor vm 23 x 33 cm (framed) Starting price 383 Final price 383
(sold)Kunstniku töötuba
65. Aleksander Möldroo Kunstniku töötuba 1960-1970. monotype lm 33.8 x 53.5 cm (framed) Starting price 511 Final price
(sold)Rand
66. Richard Uutmaa Rand 1966. watercolor lm 37.5 x 45.5 cm (framed) Starting price 1 214 Final price 1 214
(sold)Puu päikeseloojangul
67. Jüri Arrak Puu päikeseloojangul 1967. oil on canvas 80 x 60 cm (framed) Starting price 3 899 Final price
(sold)Huuled
68. Aili Vint Huuled 1967. gouache 30 x 40 cm (framed) Starting price 1 534 Final price 1 534
(sold)Sügismaastik jõega
69. Richard Uutmaa Sügismaastik jõega 1969. watercolor vm 36 x 51.8 cm (framed) Starting price 1 086 Final price 1 086
(sold)Valge kinnas
70. Avo Keerend Valge kinnas 1972. lino-cut plm 31.5 x 29.3 cm (framed) Starting price 256 Final price 256
(sold)Antiik
71. Valdur Ohakas Antiik 1972. oil on cardboard 33 x 47.3 cm (framed) Starting price 767 Final price
(sold)Tuba hommikul
72. Jüri Arrak Tuba hommikul 1972-2008. mixed media km 38 x 46.2 cm (framed) Starting price 639 Final price
Tuba keskpäeval
73. Jüri Arrak Tuba keskpäeval 1972-2008. mixed media km 38 x 46.5 cm (framed) Starting price 639 Final price
Pühajärv
74. Johannes Uiga Pühajärv 1973. oil on canvas 50 x 73 cm (framed) Starting price 1 214 Final price
Maastik
75. Alfred Kongo Maastik 1973. tempera on cardboard 70.8 x 52 cm (framed) Starting price 1 342 Final price
(sold)Viiv
76. Aili Vint Viiv 1973. coloured pencil lm 67.5 x 61.2 cm (framed) Starting price 1 086 Final price 1 086
(sold)Õhtuvalguses
77. Toomas Vint Õhtuvalguses 1974. oil on canvas 42 x 41.5 cm (framed) Starting price 2 365 Final price
Kompositsioon figuuridega
78. Vladimir Makarenko Kompositsioon figuuridega 1974. watercolor vm 25 x 25 cm (framed) Starting price 895 Final price
(sold)Kompositsioon kassiga
79. Vladimir Makarenko Kompositsioon kassiga 1970-1980. watercolor lm 25 x 16 cm (framed) Starting price 511 Final price 511
Kivid
80. Priidu Aavik Kivid 1979. oil, canvas 65.5 x 99.5 cm (framed) Starting price 1 662 Final price
Rannamaastik
81. Raivo Korstnik Rannamaastik 1981. oil on cardboard 50 x 69.5 cm (framed) Starting price 1 086 Final price
(sold)Natüürmort tuviga
82. Jevgeni Klimov Natüürmort tuviga 1982. surface printing km 41.5 x 40.8 cm (framed) Starting price 320 Final price 320
Sügisene
83. Mari Roosvalt Sügisene 1983. oil on canvas 67 x 110 cm (not framed) Starting price 2 493 Final price
Niitja
84. Nikolai Kormašov Niitja 1984. oil on cardboard 42 x 51 cm (framed) Starting price 2 493 Final price
(sold)Mõtlik ingel
85. Tõnis Vint Mõtlik ingel 1985. ink, gouache 42 x 42.2 cm (not framed) Starting price 1 790 Final price 2 205
(sold)Nooruk ühismajandist
86. Rein Kelpman Nooruk ühismajandist 1985-2007. oil, tempera, canvas 90 x 80 cm (not framed) Starting price 2 109 Final price
(sold)Mahajäetud
87. Rein Kelpman Mahajäetud 1986. oil on canvas 90 x 70 cm (not framed) Starting price 2 109 Final price
Ideemaastik
88. Kristiina Kaasik Ideemaastik 1986. oil on canvas 84 x 50 cm (framed) Final price
(sold)Emadus
89. Kaljo Põllu Emadus 1987. mezzotint km 49 x 56.5 cm (framed) Starting price 511 Final price
Tänav Toompeal
90. Ivar Tõnurist Tänav Toompeal 1988. dry point plm 36.5 x 29.5 cm (framed) Starting price 288 Final price
(sold)Maastik
91. Peeter Mudist Maastik 1990. oil on cardboard 40 x 82 cm (framed) Starting price 1 534 Final price 1 534
Kullmani 8
92. Viktor Sinjukajev Kullmani 8 1991. oil on cardboard 100 x 100 cm (framed) Starting price 2 109 Final price
Euroopasse
93. Lembit Sarapuu Euroopasse 1994. oil on canvas 89 x 80 cm (framed) Starting price 1 726 Final price
Pikad-pikad suvised varjud
94. Tiina Tammetalu Pikad-pikad suvised varjud 1997. mixed media 97.5 x 55 cm (not framed) Starting price 1 214 Final price
(sold)Maastik paadiga
95. Peeter Mudist Maastik paadiga 1998. oil pn cardboard 40 x 50 cm (framed) Starting price 1 598 Final price 1 598
Natüürmort sarjast
96. Rein Tammik Natüürmort sarjast "Armastus fruktide vastu" 1998. mixed media 88 x 134 cm (not framed) Starting price 2 684 Final price
(sold)Lapsepõlve aiad III
97. Malle Leis Lapsepõlve aiad III 1998-1999. oil on canvas 75 x 150 cm (not framed) Starting price 3 132 Final price
(sold)Kask
98. Valeri Vinogradov Kask 1999. oil on canvas 90 x 108 cm (not framed) Starting price 2 237 Final price
Kuu ja tomat
99. Anne Parmasto Kuu ja tomat 2004. oil on paper vm 61.4 x 46.3 cm (framed) Starting price 703 Final price
(sold)Lõbus kass
100. August Künnapu Lõbus kass 2004. acrylic pn canvas 70 x 100 cm (not framed) Starting price 1 470 Final price 1 470
(sold)Meeletu aed
101. Virge Jõekalda Meeletu aed 2007. dry point plm 79 x 50 cm (framed) Starting price 639 Final price 639
(sold)Kaks linna
102. Peeter Laurits Kaks linna 2007. digital print 77.5 x 110 cm (not framed) Starting price 895 Final price 895
(sold)Kaks teed
103. Uno Roosvalt Kaks teed 2007. oil, acrylic on canvas 132 x 83 cm (not framed) Starting price Final price
(sold)Meie
104. Enn Põldroos Meie 2007. oil on canvas 115 x 145 cm (not framed) Starting price 3 643 Final price
(sold)Punased amarüllised valgega
105. Olav Maran Punased amarüllised valgega 2008. oil on cardboard 56.5 x 50 cm (framed) Starting price 1 150 Final price
Pilved / Clouds
106. Ivar Kaasik Pilved / Clouds 2008. oil, canvas 80 x 80 cm (not framed) Starting price 1 470 Final price
Konna supp
107. Toomas Kuusing Konna supp 2008. Oil, canvas 40 x 74 cm (not framed) Starting price 2 493 Final price
Estonian & Russian
108. Maarit Murka Estonian & Russian 2008. Oil, canvas 70 x 100 cm (not framed) Starting price 1 598 Final price
(sold)Kalurid jääl
109. Jaan Toomik Kalurid jääl 2009. oil on canvas 150 x 195 cm (not framed) Starting price Final price
Vallimäe vaimus
110. Lola Liivat Vallimäe vaimus 2009. acrylic, oil on canvas 105 x 100 cm (not framed) Starting price 1 598 Final price
Õhtune natüürmort
111. Olev Subbi Õhtune natüürmort 2009. acrylic, oil, cardboard 80 x 60 cm (framed) Starting price 4 026 Final price