Näitused > Toimunud > Haus Galerii

Haus Galerii 12.02.2002-25.02.2002

JÜRI MILDEBERG

&

Kunstnik Jüri Mildeberg on oma töödega taas Haus Galeriis!
2000. aasta 5. oktoobril avas Haus Galerii oma uute ruumide uksed vanalinnas kunstnik Jüri Mildebergi tööde näitusega, mis kokkuvõtvalt on senini olnud galeriis üks armastatumatest ja enim meeldejäänud väljapanekutest.

 

Jüri Mildebergi tunneme me kui täiesti omanäolist huumori ja groteskiga inimese sise- ja väliskaemusi kajastavat kunstnikku. Tema fantaasiamängud, asjad ja nende omavahelised seosed ning viis, kuidas ta neid esitleb, on ühteaegu lihtsad ja iseenesestmõistetavad, ent alati üllatuslikud.


Just seda viimast külge kunstnikus eksponeerib kõige enam seekordne näitus, mis pakub ka tehnilise teostuse poolest senisest erinevat.

 

Näitusesaalis võib näha peenelt viimistletud puittahvlitele maalitud pilte. Igaüks neist omaette võetuna on nagu märk, millele joonistatud kaks teineteisest lahutamatut mõistet - kaksikmõistet - duaali, mida seob sõnadega öeldamatu &.

 

Niisiis naine & mees, ema & isa, maja & puu, …… Iga järgnev üksiksõna kutsub meid automaatsele mõttele tema lahutamatust paarilisest.

 

Need on pildid, mille abil kunstnik tänuväärselt fokusseerib meie jaoks rea igapäevaselt armsaid asjade, suhete ja olukordade vahelisi seoseid, mis elurutiinis ehk vähetähtsaks muutunud.

< tagasi