Näitused > Toimunud > Haus Galerii

ok_na_408.jpg

Haus Galerii 23.10.2016-29.10.2016

Jüri Mildeberg / Indrek Koff

Metskunstniku ja riigikirjaniku kohtumine

Pühapäeval, 23. oktoobril avati Haus Galeriis nädal aega kestev näitus Jüri Mildebergi illustratsioonidest Indrek Koffi luuleraamatutele "Poeem" ja "Saja rahva lood", millele järgnes kõnealuste raamatute esitlus Kirjanike Majas.

Näitusega tähistatakse kahe autori ühistöö vilja esitlust ja sünnipäeva või nagu nad ise ütlevad - "metskunstniku ja riigikirjaniku kohtumist". Jüri ja Indreku sündimise vahele jäi umbes-täpselt 10 aastat, ühe pilt ja teise sõna töötavad „mööda salaniite pidi“.

Jüri Mildeberg(1965) on Eesti graafik ja maalikunstnik, tema loomingut on esitlenud mitmed galeriid üle maailma. „Mildeberg esindab commedia dell'arte’i meistriklassi, tükikest Brueghelist. Ta on nagu laul inimhuultel. Nagu Tarot’ kaardid“. Dan Sundell

Indrek Koff(1975) on Eesti kirjanik ja tõlkija. Põhiliselt tõlgib ta prantsuse ja portugali keelest ning kirjutab lastele, ent ka täiskasvanutele. Tema loomingut on keeruline paigutada kindla kirjandusžanri alla: kõne alla tuleks nii luule, proosa kui teater.

Näitus "Saja rahva lood" jääb Haus Galeriis avatuks kuni 29. oktoobrini.

< tagasi