Näitused > Toimunud > Haus Galerii

ok_na_432.jpg

Haus Galerii 07.08.2018-12.09.2018

Jüri Mildeberg / Jaanus Vaiksoo

Loode-Eesti regionaalhaigla elulood

Teisipäeval, 7. augustil kell 17 esitletakse Haus Galeriis Jaanus Vaiksoo uut raamatut „Loode-Eesti regionaalhaigla elulood“ ning avatakse näitus Jüri Mildebergi vaimukatest illustratsioonidest.

Jaanus Vaiksoo:

„Iga elu on kordumatu. Iga elulugu on põnev. Mis võiks olla huvitavam teiste inimeste eraelust? Mitte ilmaasjata pole elulooraamatud kõige populaarsem kirjandusžanr. Nii pöördusin minagi pärast pikki eksirännakuid elukunsti lätete poole, ammutasin algallikast, laenasin lisa meelelaekast. Elu ise mängis kaardid kätte.

„Loode-Eesti regionaalhaigla elulood“ ongi (nagu öeldakse) lood elust enesest. Kõik need inimesed olid ajavahemikul 14. septembrist 2017 – 12. jaanuarini 2018 LERHi taastusravi osakonna patsiendid. Haiglas kohtuvad omavahel võõrad saatused. Haigla on täis lugusid. Ja neid lugusid räägitakse! Haigla on dekameroonluse häll. Metsavaikus, värske õhk, ökoloogiliselt puhas toit, kesvamärjuke ja Muhu pagarite ahjusoe leib – eks kõik see mängis kaasa, hingamine taastus ja keelepaelad läksid valla. Nii ei jäänudki muud üle, kui kogu see tulv paberile valada ja talletada tulevastele põlvedele. Hea lugeja – tee elutarkuse varasalvede juurde nõuab hoolt ja püsivust. Olen sulle sellel teel abiliseks, keelekandjaks ja naabrimeheks.“  

Jaanus Vaiksoo (1967) on eesti kirjanik, kes kirjutanud seni rohkem lastele, kuid avaldanud ka mitmeid kirjandusloolisi artikleid. Jüri Mildeberg (1965) on eesti graafik ja maalikunstnik, kes on raamatuid illustreerinud varemgi, sh Haus Galeriis paar aastat tagasi esitletud Indrek Koffi „Saja rahva lood“ ja „Poeem“.

Näitus raamatu „Loode-Eesti regionaalhaigla elulood“ illustratsioonidest jääb Haus Galeriis avatuks kuni 8. septembrini 2018. Raamatut on võimalik osta galeriis kohapeal.

< tagasi