Uudised > Raamatu "Kaptenid avastavad maailma" esitlus Lohusalu sadamas

Raamatu "Kaptenid avastavad maailma" esitlus Lohusalu sadamas

Armsad sõbrad!

Haus Galerii on taaskord välja andnud uue kogupereraamatu, mille autoriks on Piia Ausman. Raamat kannab pealkirja ”Kaptenid avastavad maailma”. Selle on illustreerinud Jarõna Ilo ja kujundanud Jüri Kaarma.
 
Seetõttu on meil hea meel kutsuda teid kõiki raamatu esitlusele, mis toimub
laupäeval, 30. augustil kl. 17.00 Lohusalu sadamas (suures telgis).

Miks just seal? Esiteks toimuvad sel ajal Lohusalus Tallinna Jahtklubi eestvedamisel Eesti suurimad purjetamise võistlused lastele ja noortele. Kaks karikavõistlust ja ka Eesti meistrivõistlused! Teiseks aga on sadam ja mere lähedus raamatukangelastega tutvumiseks just kõige parem paik.

Raamat kõneleb sellest, kuidas ühe mereäärse linna Suurte Kaptenite Klubi leiab, et terve maailm on ebaõiglaselt ära avastatud. Neile pole jäetud ainsatki kohta, millele ise nimi anda. Kaptenid otsustavad, et aeg on alustada avastamisega otsast peale. Nii võõpavad nad gloobuse valgeks nagu poleks tervet ilma nende jaoks enam olemaski. Kuid mitte kauaks, sest kaptenid heiskavad purjed ja tõttavad seklustesse, et nimetada kõik nähtud kohad samm sammult ja omasoodu ringi.
Selle raamatu eessõnas on jahtlaevaga ”Lennuk” ümber ilma purjetanud Tiit Pruuli öelnud: ” On raamatuid, mida kohe tuleb lugeda, et saada heaks ja tubliks inimeseks. „Viieteistkümne aastane kapten” näiteks. „Kaptenid avastavad maailma” näiteks. Neis raamatuis on seiklust ja põnevust aga ka headust ja tarkust.”

Esitluse kava on meeleolukas ja merine!

Autor ise kõneleb raamatu loost lähemalt.  Kunstnik Jarõna Ilo aga paneb nii suured kui väikesed  joonistama mere teemadel.
Lustakaid tekstikatkendeid loeb ette näitleja Tõnu Aav.

Lohusalu sadamasse on lubanud kohale purjetada ka raamatu kaptenid.
Ehk siis jahtlaev, mille meeskonnas madrus Ausman paar aastat tagasi Ruhnu saare poole sõitis. Just seal sündis tema raamatu idee ja said kirja pandud esimesed mõtted. Laeva pardal on tegelaskujude pototüübid, päris kaptenid, kes kõigile osalejatele oma meretarkusi jagavad!

Ootame teid koos perega. Teeme tuju heaks ja laseme suvel veel pisut kesta!
Lisainfo: Haus Galerii, Tallinn, Uus tn. 17. piia@haus.ee 6 419 471, 52 77 334

PS! Haus Galeriis on avatud kuni 15. sept. ka raamatu originaalillustratsioonide näitus.

|?>
< tagasi