Uudised > Arne Maasik Maakri Kvartalis

Arne Maasik Maakri Kvartalis

674.t2.jpg

Tänavusel kevad-suvel esitleb Haus Galerii Maakri Kvartalis (Maakri 19/21, Tallinn) Arne Maasiku allegooriliselt kokkukõlavaid sarju “NYC” (New York City) ja “Tangles” (Sasipuntrad). Kui “puntrad” võib esmapilgul liigitada loodusfotograafia alla, ei kuulu nad sinna tavapärases tähenduses. Neid võib võrrelda viisiga, kuidas autor tabab arhitektuurseid kujundeid, kus tähelepanu on steriilsetel ja monotoonsetel, vahel suisa tuimadel ja pinges struktuuridel. Puntrad hakkavad ühtäkki seestpoolt kõnelema, satuvad segadusse iseenese sees ja iganevad seal vaikselt vaid selleks, et haarata taas õhu järele ja katsumusest välja kasvada. Samasugust puntrasse sattumise tunnet võib kogeda ka New Yorki läbilõigete puhul.

Sellisele kombinatsioonile lisab oma aktsendi kiire põige Pariisi, ladina kvartalisse, mis on tuntud nii väärikate õppeasutuste ja üliõpilasrahutuste kui bulvariäärsete raamatupoodide ja kohvikute poolest.

Arne Maasik (1971) on lõpetanud Eesti Kunstiakadeemia arhitektuuri erialal ja tuntud nii arhitekti kui fotograafina, olnud võrdselt toimekas nii ühes kui teises valdkonnas, sidunud arhitektuuri korrastatud rütme fotokunstiga, armastanud pildistada linnasid, kuid leidnud oma taktimõõdu ka looduse stiihilises olemuses. Arne Maasik käsitleb fotot läbi talle omase eksistentsiaalse vaatepuntki, mida võimendavad tema valitud rafineeritud teemad ja puhtad kompositsioonid.

Tänavu kevadel pälviti Arne Maasikut ja Heie Marie Treierit Kristjan Raua preemiaga Louis Kahni arhitektuuri põhjaliku ja pühendunud uurimise eest, mille vilju esitleti muuhulgas ka New Yorkis.

Arne Maasiku fotodega saab tutvuda lisaks Maakri Kvartalile ka galerii kodulehel siin.

< tagasi