Uudised > DUBLEX Swedbank NÄITUS

DUBLEX Swedbank NÄITUS

695.t2.jpg

Näitus - Swedbank, Tallinn, Liivalaia 8: 10. ja 11. korrus. Avatud kõigile külastajatele igal neljapäeval kl 15 - 17, 27. septembrist 2019 - 15. jaanuar 2020

Andro Kööbi (sünd. 1967) maalide äratuntavaks elemendiks on oskus kombineerida suurt hulka erinevaid viiteid kunstist ja kultuurist, tehes seda mänglevalt ja teravmeelselt, kuid samas metoodiliselt, kindla visuaalse strateegiaga. Tema töödes võivad popkunstile omased elemendid olla miksitud mälestustega 17. sajandi Euroopa maalikunstist, või hoopis pollocklike, justkui lõuendile visatud värviniredega.  

Stseenid, mida kunstnik loob, mängivad ja provotseerivad, nagu tahaksid need lõuendist vabaneda ja liikuda. Ent ka kõige rajumad pildid mõjuvad terviklikult, läbi mõeldult. Kööbi teoste efekt ruumis on modernne ja silmale harmooniline – tema kogemus sisekujundana räägib iseenda eest. Iga töö on oma nägu ja kõneleb omaenda lugu. Samamoodi, nagu iga uus ruum, kuhu inimene järgmisena siseneb, omab iseseisvaid tähendusi, olles tajutav teisena kui eelmine. Mitmed Andro Kööbi maalid viitavad suurlinnadele - kui interjöör asub linnas ja pilt interjööris, võib tema pilte vaadelda kui keskkondi keskkondade sees.

Andro Kööp on tegutsenud kunstnikuna mitmetes meediumites: lisaks maalile ka moekunstis, tekstiilis, keraamikas ja sisekujunduses. Kunstnik on Eesti Disainerite Liidu asutajaliige. Viimased kakskümmend aastat on ta töötanud sisekujundajana ning sama aktiivselt maalikunstnikuna.

Vaata Andro Kööpi teoseid siit

 

< tagasi